Bel ons op (088) 426-2350

faytech-responsive-logo
Klantenservice

Waarmee kan ik je van dienst zijn?

We zijn bereikbaar via [email protected] en 088-4262350 of via de contactpagina. 

 

 

1 Eerste hulp bij touch monitoren en computers
1.1 Hoe kan ik een faytech monitor op de muur monteren?

Faytech 15 inch – 22 inch monitoren hebben een VESA 100 houder op de achterzijde. De 7 inch tot 12,1 inch monitoren kunnen aan de muur bevestigd worden via de verbinding op de achterzijde of via de bijgeleverde standaard.

1.2 Kan ik meerdere touch monitoren gebruiken op een enkele pc?

Ja dit is mogelijk. Via de software functie Multi Monitor kunt u meerdere monitoren gebruiken op het zelfde moment. U kunt zelf beslissen op welke monitor de cursor wordt verplaatst wanneer u een van de monitoren aanraakt.

1.3 Hoe kan ik de touch functionaliteit gebruiken?

De touch functie wordt ondersteund via de USB connector. De meegeleverde software kunt u installeren. Drivers voor populaire besturingssystemen Windows, Linux en Mac zijn beschikbaar. U kunt een faytech touch monitor alleen gebruiken in combinatie met een pc. Na het succesvol installeren van de drivers kunt u de cursor van de pc besturen met uw vinger of touch pen. Een aanraking is de linkermuisknop, twee keer snel is een dubbelklik en als u de toets wat langer aanraakt is het de klik van de rechter muisknop. U kunt de software extra optimaliseren voor uw eigen persoonlijk gebruik. Met behulp van bijvoorbeeld het Microsoft virtuele toetsenbord (inbegrepen bij het besturingssysteem) kunt u uw pc volledig sturen zonder extra apparaat.

1.4 Waarom gaat mijn IP65 touch scherm uit?

In het menu van een IP65 is er een optie om het scherm in een slaapstand te zetten. Soms kan het gebeuren dat deze optie op On staat. Met de afstandsbediening gaat u naar het menu. U kiest voor de klok en selecteert de Sleep Timer en zet Auto Sleep op Off. 

1.5 Resistieve touch of capacitieve touch

Een resistive touch scherm is een goed resistant scherm (3H), gemaakt van 2 plastic/ synthetische platen. De resistieve touch monitoren en computers zijn goedkoper dan capacitieve. Resistive touch panelen zijn gemaakt voor omgevingen waar 1 of 2 vingers maximaal nodig zijn voor het gebruiken van een applicatie (zoals een kassa). Ook mogelijk in IP65 water en stof - resistant. De maximale grote voor resistive touch monitoren en computers zijn 22 inch. 


Een capacitive touch scherm is nog sterker scherm 7H, gemaakt van glas. Het scherm heeft een multi-touch panel en is iets duurder om te maken dan de resistive variant. De capacitieve schermen en computers kunnen geleverd worden met optical bonding. Optical bonding biedt de mogelijkheid voor betere leesbaarheid in zonlicht. De nieuwste capacitieve schermen zijn ook IP65 (erg resistant ook voor water en stof). 

1.6 Hoe werkt een touchscreen monitor

Een touchscreen monitor werkt samen met een pc. De VGA en HDMI kabel zorgt voor het beeld en via USB werkt de touch functionaliteit. Bovendien zijn alle monitoren voorzien van luidsprekers die u kunt aansluiten via een 3,5 mm stereo aansluiting. Faytech 7 inch – 12,1 inch monitoren hebben naast de VGA en HDMI connector twee video ingangen, hier kan een camera, dvd-speler, gamesconsole handig op aangesloten worden.

1.7 De touch functie werkt niet goed, wat kan ik doen?

Als u problemen heeft met de touch functionaliteit, controleer dan of de driver goed geïnstalleerd is en alle kabels goed bevestigd zijn. Daarnaast komt het voor dat de beschermfolie de fout gegenereerd. Verwijder de beschermfolie voor optimaal gebruik van de monitor.

1.8 Het beeld op mijn monitor is in spiegelbeeld of ondersteboven, wat moet ik doen?

In de range van faytech 7 inch tot 12,1 inch monitor kunt u via het OSD menu een beeld in spiegelbeeld of ondersteboven veranderen. Deze functie is nodig wanneer de monitor tegen een plafond wordt bevestigd of wanneer de monitor als achteruitrijcamera wordt gebruikt. De instellingen kunnen worden gewijzigd via het OSD menu.

1.9 Hoe verbind ik een monitor met de juiste voeding?

Alle faytech monitoren hebben een externe voeding. Ze zijn voorzien van een 12 V DC voeding en een voedingsadapter van 100 – 240 V AC 50/60Hz.

faytech. Nice touch


Faytech Nederland

Energieweg 15 M
4143 HK Leerdam
088 - 4262350

[email protected]

KvKnr 60659661